Skip to main content

Zet vaart achter vergunningen voor aanpak fietspaden

By 05-10-2021Nieuws

De aanpak van onveilige fietspaden loopt ontzettend traag. De provincie moet een vergunning verlenen voordat de gemeente aan de slag kan met het fietspad. En dat duurt jaren zo blijkt.

In Ermelo wil men onveilige fietspaden aanpakken vertelde Nico van Harten van de Fietsersbond bij de Open Agenda van Provinciale Staten. Maar ze wachten al tijden op de verlening van een natuurvergunning door de provincie. De gemeente Ermelo heeft deze vergunningen nodig om de fietspaden rondom Ermelo een opknapbeurt te geven en de nodige verbredingen uit te voeren. Door het toegenomen fietsverkeer, met name ook de ontwikkeling van e-bikes is verbreding van die fietspaden vanuit veiligheidsoogpunt een must.

Statenlid Hans van Ark vindt het onbegrijpelijk dat deze vergunning zo lang op zich laat wachten. Vooral omdat de veiligheid van de fietsers in het geding is.

Hans van Ark: Nu het steeds drukker wordt op de fietspaden en het aantal fietsongelukken onrustbarend toeneemt, moeten overheden niet langs elkaar heen werken, maar samenwerken!.

CDA heeft daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten om te achterhalen waarom de vergunningverlening zo lang op zich laat wachten. En wat de provincie nu gaat doen om zo snel mogelijk tot een besluit te komen voor een vergunning voor de fietspaden rond Ermelo.

2021-10-04 SV fietsinfra Ermelo

Nieuws