Skip to main content

Wopke Hoekstra en Peter Drenth zien gemeenschapszin in Loenen  

By 15-02-2023Nieuws

Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken en CDA-partijleider, bracht maandag samen met gedeputeerde en lijsttrekker Peter Drenth (CDA) een bezoek aan het Gelderse Loenen.

In Loenen gingen zij in gesprek met inwoners en politici uit het dorp over de zorgen die er leven. Hij sprak over de N786, het belang van de lokale gemeenschap en de kracht van energie coöperaties.

Peter Drenth: “In Loenen komen gemeentelijke, provinciale en landelijke thema’s bijeen bij verschillende vraagstukken, zoals de verkeersveiligheid aan de N786. Juist op deze thema’s is het belangrijk dat we overheden met elkaar samenwerken, in plaats van naast elkaar.”

Wopke Hoekstra: “we moeten af van het rendementsdenken en durven investeren in de samenleving. Dorpen verdienen net zo goed voorzieningen als dichterbevolkte gebieden. Het gaat pas goed met Nederland als het in alle regio’s goed gaat. Als er een partij opkomt voor het hele land dan is het CDA het wel.”

 

Drenth onderschrijft de stelling van Hoekstra van harte: “Het is bewonderingswaardig hoe het dorp Loenen de handen ineenslaat en samen optrekt. Zo hebben zij met de oprichting van de Energie Coöperatie Loenen een initiatief opgezet om Loenen energieneutraal te maken waarbij alle inwoners van het dorp mee kunnen doen. Mooi voorbeeld van de kracht van een samenleving in een dorp.”

Nieuws