Skip to main content

Wopke Hoekstra bezoekt Harderwijkse ondernemers

By 08-03-2019Nieuws

Minister van Financiën Wopke Hoekstra komt op donderdag 14 maart naar Gelderland. Na een bezoek aan een school en twee bedrijfsbezoeken is er een vragenuur voor ondernemers en geïnteresseerden.

Hoekstra begint zijn bezoek met een collegetour aan het Technion College in Ede. Daarna vervolgt hij zijn bezoek samen met lijsttrekker Gerhard Bos aan familiebedrijf Van Delft Biscuits waar ze aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen. Van Delft, bekend van de koekjes en pepernoten, biedt werk aan ruim 350 werknemers, waaronder verschillende 70plussers. Aansluitend bezoekt hij een ander bedrijf: Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg. Dit bekende Harderwijkse familiebedrijf is bezig met duurzame visvangst en heeft zich verenigd aan stichting Dupan (Duurzame Paling Nederland).

Lijsttrekker Gerhard Bos ziet uit naar het bezoek. “Familiebedrijven zijn met recht de ruggengraat van de economie. Ze zorgen voor continuïteit en stabiliteit en zijn vaak goed geworteld in de regio, zoals hier in Harderwijk. Het CDA maakt zich hard voor deze ondernemers door met hen samen te zoeken naar oplossingen, bijvoorbeeld als zij worden gehinderd door overmatige regelgeving.”

Van 18.00 tot 19.00 is er een vragenuur in de rokerij. Geïnteresseerden, in het bijzonder lokale ondernemers, zijn van harte uitgenodigd bij dit vragenuur aanwezig te zijn.

Nieuws