Skip to main content

Vragen over landbouw, platteland en leefbaarheid? Kom 28 februari naar Ede!

By 21-02-2023Nieuws

Wat verstaan we onder een vitaal platteland? En hoe zorgen we voor perspectief voor de agrarische sector en voor het buitengebied in het algemeen? Dit soort vragen staan centraal op een bijeenkomst van CDA Gelderland op dinsdagavond 28 februari.

Lijsttrekker Peter Drenth is die avond te gast in ’t Knorrehuus in Ede. Drenth is de laatste vier jaar gedeputeerde in de provincie Gelderland en heeft onder meer natuur en landbouw in zijn portefeuille. Hij is zeer goed ingevoerd in de materie en gaat daarom graag het gesprek aan over deze en andere thema’s. Peter Drenth: “Wij werken aan een leefbaar Gelderland. Een buitengebied waar ruimte is voor boeren om ons voedsel te produceren en natuur die we koesteren en van genieten.

Drenth werd tijdens zijn gedeputeerdeschap ook geconfronteerd met het omvangrijke stikstofdossier: “De oplossing voor het stikstofvraagstuk zien wij in een balans tussen economie en natuur. We moeten allemaal minder stikstof uitstoten. Allemaal dragen we ons steentje bij, samen lossen we dit op. Zodat we een gezonde natuur hebben én een leefbaar buitengebied.”

Ook wethouder Jan Pieter van der Schans is aanwezig. Zijn portefeuille behelst, net als die van Drenth, landbouw en natuur dus hij kan goed vertellen over de lokale problematiek op deze dossiers. Vanuit de CDA fractie Ede is onder meer Marian van Roekel, die zelf een agrarisch bedrijf heeft, betrokken. De avond wordt met strakke hand en gevoel voor humor geleid door Statenlid Bert Komdeur. Hij komt uit Ede en is de afgelopen acht jaar woordvoerder bestuur en financiën geweest. In maart hoopt hij herkozen te worden voor een derde periode in de Staten van Gelderland.

Datum en tijd: dinsdag 28 februari. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Locatie: ’t Knorrehuus, Lunterseweg 67, Ede

Nieuws