Skip to main content

Vivianne Heijnen bekijkt mobiliteitswensen van de Veluwe

By 02-03-2023Nieuws

Maandag 6 maart is staatssecretaris van infrastructuur en waterstaat Vivianne Heijnen te gast op de Veluwe. Zij zal per fiets diverse knelpunten op mobiliteitsgebied bezoeken in Putten, Ermelo en Harderwijk.

Om 11.30 uur gaat de tour van start vanaf Station Putten waar Heijnen welkom wordt geheten door Statenlid en PS kandidaat Daisy Vliegenthart. In Putten komt onder meer de gevaarlijke oversteek op de Hoofdlaan aan bod. Nico van Harten van de Fietsersbond zal ter plaatse vertellen wat, ondanks diverse aanpassingen, de gevaren op dit punt zijn.

De tocht wordt vervolgd in Ermelo waar wethouder Sarath Hamstra ook aansluit. Daar komt onder meer de wens tot ondertunneling van de spoorwegovergang bij de Hamburgerweg-Telgterweg aan de orde, en de rotonde op de Putterweg – Harderwijkerweg. Op dit soort drukke wegen zijn er zorgen bij het CDA over de verkeersveiligheid en over de doorstroming.

Ook het kruispunt van de Koeweg met de provinciale weg N302 wordt bekeken op weg naar Harderwijk: een oversteek waar veel sporters en toeristen gebruik van maken. Rondom de A28 heeft het CDA Gelderland diverse wensen.

Daisy Vliegenthart: “Naast gewenste verbreding van de snelweg zijn wij ook groot voorstander van de aanleg van een snelfietspad en de komst van geluidsschermen.”

De fietstocht eindigt bij Station Harderwijk. De CDA fractie heeft zich in 2021 ook al hard gemaakt voor de komst van een keerspoor bij Harderwijk en de upgrade naar een Intercitystation. NS en ProRail reageerden eerder al enthousiast op het plan voor een keerspoor, het wachten is echter nog op een positieve reactie van de provincie. “Steeds meer mensen uit de Randstad komen op de West-Veluwe wonen en blijven in het westen werken. Met een trein die elk kwartier gaat, bied je deze forenzen echt een goed alternatief voor de auto.” aldus Vliegenthart.

Nieuws