Skip to main content

Vijf windmolens voor Horst en Telgt

By 10-07-2024Nieuws

Vorige week hebben we voor de 5 windmolens gestemd bij Horst & Telgt.

Een van de kernwaarden van het CDA Gelderland is rentmeesterschap, daarmee bedoelen wij dat wij de aarde van onze voorouders hebben geërfd en te leen hebben van de volgende generatie. Wij voelen dan ook een verantwoordelijkheid om goed voor onze aarde te zorgen.

Om een betere samenleving achter te laten is het maken van moeilijke keuzes soms nodig. De steeds schaarser wordende grondstoffen dwingen ons om op korte termijn keuzes te maken en om stappen te zetten naar andere vormen van energie opwek, zoals windenergie.

Het toekomstige windpark Horst en Telgt voorziet in een behoefte naar duurzame stroom zodat de gemeente Ermelo weer verder kan. En dat is belangrijk. Dankzij dit toekomstig windpark is een nieuwe bedrijventerrein mogelijk en kan er binnen de gemeente ruimte gemaakt worden voor woningbouw. En ook dat is ook hard nodig. Dit zijn juist ontwikkelingen waar de gemeente, de inwoners en de ondernemers van Ermelo behoefte aan hebben.

Daarnaast dragen de windmolens bij aan de oplossing van netcongestie. En zowel de gemeenteraad als het college van Gemeente Ermelo is positief over het voorstel van GS.

Diede Balduk verwoordde het erg mooi: “de keuze voor windenergie, waar dan ook in onze Provincie Gelderland, is nooit de gemakkelijkste beslissing die we hier als Staten maken. Er zijn altijd grote voorstanders maar ook mensen die zich zorgen maken of deze vorm van stroom opwek wel het beste is.”

Nieuws