Skip to main content

Vacature voorzitter en vicevoorzitter CDA Gelderland

By 08-05-2023Nieuws

Het bestuur van CDA Gelderland is met ingang van 7 oktober 2023 op zoek naar een

VOORZITTER (m/v)

en

VICEVOORZITTER (m/v)

Algemeen

Het CDA is een politieke partij die staat voor door waarden gedreven politiek. Een partij die mensen verbindt en die inzet op de kracht van de samenleving. Een partij die oog heeft voor de problemen van vandaag en werkt aan de wereld van morgen. Het CDA komt voort uit de christelijk sociale traditie. Onze uitgangspunten wortelen daarin: gerechtigheid, gespreide verantwoordelijkheid, solidariteit en rentmeesterschap. Die willen we vormgeven in de dagelijkse politiek en in onze plannen voor de toekomst. Iedereen die zich herkent in onze uitgangspunten, vanuit welke levensbeschouwing dan ook, is voluit CDA-er.

Het CDA is er als brede volkspartij voor gewone mensen, voor families en gezinnen; traditioneel in hun waarden, begaan met hun omgeving. Voor mensen die zich verantwoordelijk voelen voor de samenleving en de toekomst van hun kinderen. Het CDA wil een grote ledenpartij blijven; een vitale partij met een helder en aansprekend verhaal dat in dialoog met leden en kiezers wordt gemaakt. Een partij met herkenbare, degelijke en professionele bestuurders en politici, met actieve, creatieve afdelingen die elkaar inspireren. 

 Beschrijving werk Dagelijks Bestuur (DB) CDA Gelderland

Het Dagelijks Bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de afdeling Provincie Gelderland. In het bijzonder voor de politieke en organisatorische activiteiten. Het dagelijks bestuur bestaat uit: Voorzitter, Vicevoorzitter, Penningmeester en Secretaris.

Interesse?

Uw sollicitatie kunt u, voorzien van motivatie en curriculum vitae richten aan de bestuurssecretaris: Myrthe Kuiper, myrthe@cdagelderland.nl

Procedure
Sluitingsdatum is 20 juni 2023. De gesprekken met de kandidaten vinden naar verwachting plaats in de laatste week van juni. De nieuwe voorzitter en vicevoorzitter zullen worden benoemd in de Algemene Leden Vergadering op 6 oktober 2023.

 Hierna vindt u de profielschetsen van de voorzitter en vicevoorzitter.

Profielschets voorzitter CDA Gelderland

Profielschets vicevoorzitter CDA Gelderland

Nieuws