Skip to main content

Vacature: Communicatiemedewerker Statenfractie

By 10-04-2024Nieuws

De fractie van het CDA Gelderland is op zoek naar een enthousiaste Communicatiemedewerker voor 8 tot 12 uur per week vol met creatieve ideeën.

Over politieke thema’s schrijf jij politieke (nieuws)berichten voor ons social mediakanalen en website. Verder gebruik jij je creativiteit om relevante en verrassende content te bedenken en te plaatsen. Je verrast ons met jouw ideeën die wij samen kunnen uitvoeren.

De functie

Jij bent verantwoordelijk voor de online en offline communicatie van het CDA Gelderland. Je vertaalt de standpunten naar online berichtgeving om het bereik van social media te vergroten en nieuwe doelgroepen te bereiken. Samen met de fractiemedewerker zorg je ervoor dat de persberichten geschreven worden en worden onze Instagram, Twitter en Facebook door jou bijgehouden. Ook ben jij degene die politieke campagnes online zet en naar interessante kansen zoekt voor de verschillende CDA-Statenleden.

Wij zijn op zoek naar iemand die in alles wat wij als fractie doen communicatiekansen ziet. Die het leuk vindt om in een politiek dynamische omgeving aan de slag gaat en weet hoe de verschillende communicatiemiddelen zo goed mogelijk in te zetten.

Functie-eisen:

  • Je volgt of bent klaar met mbo, hbo of universitaire opleiding in de richting van communicatie, marketing of ander relevant vakgebied
  • Je draagt het christendemocratisch gedachtegoed een warm hart toe
  • Je bent communicatief vaardig met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Je hebt kennis en ervaring met social media en schrijven van artikelen
  • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen en politieke verhoudingen
  • Je bent enthousiast, creatief, proactief en zelfstandig.
  • Je bent flexibel en ongeveer 8 uur per week beschikbaar. Het werken in een politieke omgeving gaat soms met pieken en dalen en vindt ook in de avondhuren en weekenden plaats.

Wij bieden:

Een interessante werkplek bij de leukste Statenfractie van de Gelderse politiek met de mogelijkheden om in een dynamische omgeving communicatie en politieke ervaring op te doen. Je leert van dichtbij hoe het provinciale politieke proces werkt. Je ontvangt training en begeleiding. Er is volop ruimte voor jouw eigen initiatieven en wij worden dan ook erg blij van enthousiaste collega’s die nieuwe, creatieve ideeën aandragen.

De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar (met inachtneming van een proeftijd) van 8 tot 12 uur per week (op jaarbasis). Dit kan na een jaar verlengd worden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Diede Balduk (0626044929). Enthousiast geworden? We ontvangen je motivatie en CV op een creatieve wijze passend bij de functie die je gaat vervullen. Deze kun je sturen naar diede.balduk@psgelderland.nl.

Nieuws