Skip to main content

CDA: Eindelijk een toilet in iedere trein!

By 06-12-2023december 8th, 2023Nieuws

Woensdag 6 december debatteerden de Statenleden in een oordeelsvormende sessie over het voorstel van Gedeputeerde Staten betreffende de toiletten in de trein.

Voor het CDA is het erg belangrijk dat iedereen het openbaar vervoer kan gebruiken. Het openbaar vervoer moet ook beschikbaar zijn voor mensen die snel naar een toilet moeten kunnen. Nu kunnen zij vaak geen regionale treinen nemen vanwege het ontbreken van wc’s.

Momenteel is de provincie Gelderland de enige provincie waar er geen toiletten in de regionale treinen aanwezig zijn.  Daarom is in het bestuursakkoord toegankelijk openbaar vervoer ook opgenomen dat alle nieuwe treinen moeten worden voorzien van een toegankelijk toilet. Ook heeft de Tweede Kamer verzocht om te onderzoeken of versnelde inbouw van toiletten in onze bestaande treinen mogelijk is.

Daarom zijn we als CDA blij dat de provincie hiermee aan de slag gaat en zullen wij dit voorstel dan ook steunen. Als dit voorstel tijdens de Statenvergadering van 21 december wordt aangenomen gaan we tijdens deze coalitieperiode toiletten in treinen plaatsen, waardoor we dichterbij een oplossing komen voor dit probleem.

Nieuws