Skip to main content

Samen voor Gelderland

By 27-05-2019Nieuws

Zojuist is het coalitieakkoord “Samen voor Gelderland” gepresenteerd. Een akkoord waar wij als CDA Gelderland zeer trots op mogen zijn. Wij hebben er hard aan gewerkt om het CDA geluid heel helder door te laten klinken. En dat is gelukt!

Namens het CDA zijn de formatieonderhandelingen door Gerhard Bos en Peter Drenth gevoerd. Met 6 partijen (VVD, CDA Groenlinks, PvdA, CU en de SGP) zijn we de formatie ingegaan. We hebben tijdens de inspiratiebijeenkomst, waar iedere Gelderlander voor was uitgenodigd, heel veel mooi ideeën aangereikt gekregen. Bij de uitwerking van het coalitieakkoord zullen die punten worden betrokken. Tijdens de formatieperiode is gesproken over de opgaven waar we de komende jaren voor staan en de manier waarop we daarmee aan de slag willen gaan. We hebben afspraken gemaakt over de inhoud maar ook over de manier waarop we samen met inwoners, organisaties en gemeenten aan de slag willen gaan.

In ons verkiezingsprogramma en in de campagne stonden drie thema’s centraal: veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Deze thema‘s komen duidelijk in het coalitieakkoord terug. Net als andere onderwerpen zoals de energietransitie, mobiliteit, woningbouw, erfgoed, biodiversiteit. In dit akkoord is helder opgenomen dat de provincie toegankelijker wordt voor inwoners en bedrijven: eenvoudiger benaderbaar en dat mensen sneller antwoord krijgen op hun vragen en subsidieaanvragen.

Op 5 juni zal het akkoord in de statenvergadering worden besproken en dan zullen de gedeputeerden worden geïnstalleerd.  Peter Drenth is onze kandidaat-gedeputeerde. Hij heeft de portefeuille natuur, landbouw, cultuur, erfgoed, Gelderland herdenkt en de Food Valley.

We staan te popelen om met dit coalitieakkoord en ons verkiezingsprogramma in de hand voor u aan de slag te gaan.

Hier kunt u het hele akkoord lezen: Coalitieakkoord Samen voor Gelderland  

Samen voor Gelderland!

Gerrhard Bos, Peter Drenth, Daisy Vliegenthart, Arjan Tolkamp, Bea Schouten, Hans van Ark, Bertine van Hooff, Bert Komdeur en  Engelina van Steenbrugge

Nieuws