Skip to main content

Regio Expres Winterswijk-Doetinchem-Arnhem

By 29-01-2020Nieuws

De CDA fractie heeft vanochtend bij monde van woordvoerder mobiliteit Hans van Ark ingestemd met de derde fase van het onderzoek inzake een Regio Expres tussen Winterswijk en Arnhem. De wenselijkheid en nut van deze lijn worden door het CDA van harte onderschreven.

Deze lijn is een van de drukste regionale treinverbindingen met dagelijks 21.000 reizigers. Door de Regio Expres kan de reistijd met 13 minuten tot 20 minuten worden verkort. Dat is goed voor de verdere ontwikkeling van de regio’s de Achterhoek en de Liemers en het is zeker goed voor al die reizigers.

Wel werd een winstwaarschuwing afgegeven. Omdat de begrote kosten in de afgelopen jaren zijn opgelopen van 63 miljoen naar 167 miljoen, is aangedrongen op mogelijke bezuinigingen en vooral ook meer actie op het gebied van mogelijke cofinanciering door het Rijk en/of de betrokken gemeenten. Verstandig met de financiele middelen omgaan hoort immers ook bij goed rentmeesterschap. De eind afweging komt straks terug bij de bespreking van de integrale Mobiliteitsvisie.

 

Nieuws