Skip to main content

Peter Drenth zet de discussie over vitaal platteland op scherp.

By 01-03-2023Nieuws

“Laat de breed gedragen aanpak na 15 maart niet uit elkaar vallen en overgenomen worden door extreme oplossingen ter linker- dan wel ter rechterzijde!”

“Kies voor de ervaring van een gedeputeerde, die weet waar het over gaat in plaats van in een paar seconden een balletje rood te kleuren tegen het kabinet.”

Zo zette CDA-lijsttrekker tevens gedeputeerde Peter Drenth gisteravond in ’t Knorrehuus te Lunteren op een CDA regiobijeenkomst over vitaal platteland de discussie op scherp.
Op 15 maart komt het er echt op aan. Wie vertrouw je het toe om aan het stuur te zitten als het gaat om de toekomst voor het platteland? Peter Drenth ziet de grote zorgen bij de agrariërs in Gelderland en hij heeft daarvoor een aanpak met een breed draagvlak.
“Laten we daar met elkaar samen de schouders onderzetten. We hebben het nu in de steigers staan. We steunen als provincie met subsidies de innovaties. Gebiedsprocessen komen op gang . Daar is tijd voor nodig. Geen onrealistische deadlines als 2030.”
“Door met Drenth”, zo was de teneur in de zaal. Maar daarvoor is ook na 15 maart een sterk CDA Gelderland nodig. Wethouder Jan Pieter van der Schans van de gemeente Ede vulde aan: “Welke gedeputeerde van de provincie Gelderland kan ik na 15 maart bellen om met gezag namens al die agrariers in de Foodvalley op te komen bij het kabinet? Dat kan er maar één zijn…. dat is Peter Drenth.
Nieuws