Skip to main content

Peter Drenth bij wagenbouwers Carnaval: ook dit is cultuur!

By 15-02-2023Nieuws

In het zuiden van onze provincie wordt momenteel flink doorgewerkt om alle praalwagens voor Carnaval op tijd af te krijgen. Lijsttrekker Peter Drenth en kandidaat voor Provinciale Staten Nick Bakker (Ooij) namen maandag een kijkje in Leuth, Ooij en Kekerdom.

Lijsttrekker Peter Drenth is goed bekend met het carnaval, de pronkzittingen en het plezier rond het bouwen vanuit zijn tijd als wethouder in Doetinchem.

“Het is zo mooi hoe mensen met allerlei verschillende achtergronden samen bouwen met één gezamenlijk doel: een mooie wagen maken en daar heel veel plezier aan beleven.”

Drenth werd vergezeld door Nick Bakker die raadslid is in Berg en Dal en als kandidaat op plek 5 staat van de lijst voor de Statenverkiezingen. Bakker: “Veel schuren verdwijnen doordat boeren stoppen met hun bedrijf. Dat is vaak een domper voor veel carnavalsverenigingen. CDA Berg en Dal heeft zich afgelopen jaren steeds ingezet voor de komst van meer bouwlocaties zodat we een mooie optocht kunnen behouden.”

Ook volgde een gesprek met diverse carnavalsverenigingen, waaronder ‘Get nie da bestit nie’, ‘Weej sien gaek ja’ ‘De deurzakkers’, ‘Liever gelast dan geleased’ en carnavalsorgaan HeLaHo. Daarbij ging het ook nog over de wens voor meer sociale veiligheid voor fietsers op het fietspad langs de provinciale weg en bereikbaarheid per openbaar vervoer van de kleinere dorpen. CDA Gelderland hecht veel waarde aan tradities als Carnaval vanwege de verbinding die geeft tussen mensen. Zo zette de fractie zich in de afgelopen periode samen met de landelijke fractie ook succesvol in om fruit- en bloemencorso’s op de lijst voor immaterieel werelderfgoed te krijgen. Ook zet de Gelderse fractie zich in voor verduurzaming van dorps- en buurthuizen om zo de hoge energieprijzen beter de baas te kunnen.

Nieuws