Skip to main content

Minister ziet bloeiende gemeenschap in Lunteren

By 21-02-2023Nieuws

Voor gemeenschapszin in Lunteren hoeft minister Hanke Bruins Slot niet ver te fietsen! Samen met de Edese CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Bert Komdeur en het CDA Ede, bezocht minister Hanke Bruins Slot afgelopen maandagmiddag Lunteren. Een bezoek waarbij ook leefbaarheid en omzien naar elkaar voorop stonden.

Een bezoek vol indrukken en vooral ook tussen de mensen. De minister hoorde hun verhalen en gaf nadrukkelijk aan om zaken zoals ouderenhuisvesting te adresseren bij haar collega minister De Jonge.

De aftrap was bij de wekelijkse Bridge in een volle zaal van het Westhoffhuis. Daarna praatte de dorpsraad Lunteren hen bij over de leefbaarheid in het dorp en hoe die ook onder spanning kan komen te staan. De samenwerkende kerken onder aanvoering van Eijo Balk en Jan de Kluijver vertelden de minister over het Noodfonds ter bestrijding van de energiearmoede. Er is bijna 100.000 euro ingezameld en ook al grotendeels herverdeeld. Hier wordt echt maatwerk gemaakt voor hen die het echt nodig hebben.

Agnes Lagerweij liet zien hoe het mantelzorgtrefpunt in een grote behoefte voorziet. Heel bijzonder was het ontvangst dat hen ten deel viel bij de Molukse gemeenschap, bij Ana Upu en in de kerk. Historie en pijn enerzijds, maar tegelijkertijd ook warmte en volop plannen voor de toekomst. Bijzonder is ook de specifieke huisvesting voor de oudere Molukkers, in hun eigen omgeving.

In de Muldersschuur ontmoette de minister ouderen van de PCOB en maakte ze kennis met de traditie van de midwinterhoorn. Ook hier werd de zorg voor ouderhuisvesting op het hart gedrukt.

Bij sportschool Woest op de Stroet eindigde een lange middag vol indrukken. Dat is niet alleen een plek om de gezondheid te verbeteren, maar ook een plek om elkaar als Lunteranen te ontmoeten.

Een fietstocht vol gemeenschapszin, verbinding en vrijwilligers. Iets wat hard nodig is in een groeiend Ede.

Nieuws