Skip to main content

Luchthavenbesluit Teuge

By 08-06-2022Nieuws

CDA heeft ingestemd met het luchthavenbesluit voor Teuge. Op en rond het vliegveld spelen verschillende belangen. Van omwonenden die soms hinder ondervinden. En van ondernemers die geld verdienen met activiteiten op en rond de luchthaven. Het is zaak daar een goede balans in te vinden en te houden zo betoogde onze woordvoerder luchtvaart Daisy Vliegenthart. 

In de oordeelsvorming heeft het CDA een toezegging gekregen van de gedeputeerde over het herhalen van de belevingsonderzoek voor geluid daar zijn we erg blij mee.

Daisy had nog één aanvullende vraag.

Wat wij in de invulling van het luchthavenbesluit rond de valscherm vrije dagdelen hebben gemist is dat dit niet door de belanghebbenden is ingevuld. Zoals de tijdsblokken als de invulling kunnen prima door hen samen worden vastgesteld.

Wij vinden het als CDA belangrijk dat de valschermvrije dagdelen door de ondernemers en omwonende gezamenlijk worden bepaald, zodat hier ook draagvlak voor is. Ze vroeg de gedeputeerde dan ook of die kon aangeven of zij bereid is om dit te organiseren.

Nieuws