Skip to main content

Kom met wolfvrije gebieden

By 30-03-2021Nieuws

Het CDA wil weten hoe het staat met de mogelijkheden wolvenvrije gebieden te creëren. De noodzaak is hoog. Dit jaar is een recordaantal schapen gedood.

De wolf blijft een veelbesproken dier in de Gelderse media. Vorige week verscheen in De Gelderlander een overzicht van door wolven gedode schapen[1]. CDA stelt daarom schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten naar aanleiding van dit artikel en over de eerder gedane toezegging om Provinciale Staten te informeren over nulstand gebieden en corridors.

Het lijken vooral rondtrekkende wolven te zijn die de meeste slachtoffers maken. Statenlid en woordvoerder natuur en landbouw Arjan Tolkamp: “We zouden in december 2020 geïnformeerd worden over de mogelijkheden van nulstanden. En ook wil ik graag weten wat er binnen het IPO gedaan is met de aanbevelingen van het rapport van de Wolvencommissie (Commissie Van Geel).” Het CDA denkt dat door het beschermen van de wolf in vestigingsgebied en het creëren van nulstand gebieden er een balans is tussen natuur en agrarische activiteit.

[1] https://www.gelderlander.nl/binnenland/wolven-doden-recordaantal-schapen-in-nederland-deze-zeven-waren-de-boosdoeners~a26b24f6/

2021-03-22 SV wolf

Nieuws