Skip to main content

Kerstwens van voorzitter René Windhouwer

By 20-12-2023Nieuws

Heeft u dat ook? Over een paar dagen is het alweer Kerstmis en voor je het weet is 2023 voorbij gevlogen!

Terugkijkend is het een bewogen jaar geweest. De oorlog in Oekraïne woedt nog steeds en daar is sinds de verschrikkelijke aanval op Israël op 7 oktober jl. de daarop volgende oorlog in de Gazastrook bijgekomen. Dagelijks moeten we de verliezen van burgers en militairen betreuren.

Maar ook politiek is het een bewogen jaar geweest. In Gelderland en ook landelijk hebben we veel zetels verloren en hebben we afscheid moeten nemen van enthousiaste CDA-leden in de Provinciale Staten en de Tweede Kamer.

En met de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is de kans groot dat de verdeeldheid en de polarisatie in de samenleving nog verder toeneemt. Nu zien we al dat mensen zich afvragen of ze nog welkom zijn in dit land en neemt de onzekerheid over de toekomst alleen maar toe. Terechte zorgen die we alleen gaan overwinnen als we niet langer elkaar de rug toekeren, maar de gemeenschap weer centraal gaan stellen in ons denken en doen. “Minder ik, meer wij”.

Wat zou er dan mooier zijn dat het licht van de geboorte van Christus ons tot inspiratie mag zijn om juist met elkaar aan de slag te gaan en dat we onze tegenstellingen weten te overwinnen. Mijn kerstwens is dan ook dat we niet alleen tijdens de Kerstdagen elkaar opzoeken en mooie momenten met elkaar delen. Maar ook dat we het komende jaar nog meer met elkaar in wijken, buurten en in gemeenten aan de slag gaan om de problemen die mensen ervaren op te lossen.

Namens het bestuur wil ik alle CDA’ers die in het afgelopen jaar zich op welke manier dan ook en soms in weer en wind hebben ingezet voor het CDA van harte bedanken. Jullie inzet is van onschatbare waarde.

Ik wens u namens het bestuur van CDA Gelderland dan ook gezegende kerstdagen toe.

Nieuws