Skip to main content

Kandidaat lijsttrekkers bekend bij CDA Gelderland

By 08-06-2022Nieuws

Volgend jaar maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Het bestuur van CDA Gelderland stelt de kandidaat lijsttrekkers voor aan de leden op de Algemene ledenvergadering op 25 juni in Ede. Met deze beoogde lijsttrekkers ziet het bestuur van CDA Gelderland uit naar de verkiezingen. “Het is een mooie mix van leeftijden en achtergronden, maar bovenal zijn het mensen die de onderwerpen gewoon helder kunnen verwoorden. Helder verwoorden zodat iedereen er iets mee kan. Dan weten mensen waar het om gaat en wat het CDA voor hen doet.”

Provinciale Staten

Het bestuur draag Peter Drenth (54) voor als kandidaat-lijsttrekker voor Provinciale Staten. Peter heeft zich de afgelopen jaren als gedeputeerde ingezet voor de provincie en heeft laten zien bekend te zijn in, en met, Gelderland. Een gedegen bestuurder die het CDA verhaal voor Gelderland, en de kansen voor deze mooie provincie, goed kan neerzetten.”Afgelopen jaren is er een krachtig fundament gelegd met de fractie en met fractievoorzitter Gerhard Bos. Een goede basis om samen verder te gaan, want het CDA is minder “ik” en meer “samen” en dat is waar Gerhard en ik richting de verkiezingen voor gaan.” aldus een enthousiaste Peter.

Waterschappen

Het bestuur draagt Hans Martijn Ostendorp (53) voor als kandidaat-lijsttrekker voor Waterschap Rijn en IJssel. Hans Martijn is bekend in Gelderland als wethouder en burgemeester, maar vooral als directeur van De Graafschap. Als geen ander weet hij wat er speelt bij Gelderlanders. De invloed van water voor elk huishouden is juist wat hij goed kan uitleggen. “Duurzaamheid en ondernemerschap zijn onze  sterke punten en als “wateraanvoerder” wil hij dat het Waterschap er weer is voor alle inwoners.” zo geeft Ostendorp duidelijk aan.

Het bestuur draagt Esther Groenenberg (38) voor als kandidaat-lijsttrekker voor Waterschap Rivierenland. Esther is op dit moment heemraad en daarnaast runt zij met haar partner en schoonouders een modern en verbreed fruitbedrijf. Met haar opleiding in “water”, haar bestuurlijke ervaring en haar kennis van het gebied is zij uitstekend in staat om het CDA verhaal dicht bij mensen te brengen. “Beschikbaarheid van water op het juiste moment en de  betaalbaarheid daarvan zijn belangrijke punten voor de toekomst, gevoed door de verandering van ons klimaat. Ik wil samen met het CDA team daar de oplossingen voor bieden” zo vertelt Groenenberg ons trots.

Het bestuur draagt Marja van der Tas (63) voor als kandidaat-lijsttrekker voor Waterschap Vallei en Veluwe. Marja is een ervaren bestuurder die de afgelopen jaren al in het Algemeen Bestuur van het Waterschap actief was. Zij weet wat er speelt en hoe actueel het onderwerp  “water” is. De opgave rondom klimaat, energietransitie, landbouw en woningbouw vragen dat water en bodem de basis vormen van alle plannen. Het waterschap is de onontbeerlijke partner om onze toekomst vorm te geven voor alle generaties. “Mooi om mij als lijsttrekker voor het CDA te mogen inzetten” aldus een ambitieuze van der Tas.

Nieuws