Skip to main content

Het Gelders Museum komt steeds dichterbij!

By 31-01-2024april 10th, 2024Nieuws

900 jaar geleden vond in Zutphen een bruiloft plaats tussen graaf Gerard II van Gelre en gravin Irmgard van Zutphen. Dit huwelijk legde een belangrijke basis voor de provincie Gelderland. Anno nu wil Zutphen wederom de plek zijn waar de Gelderse geschiedenis geschreven en verteld wordt: de logische plek voor het Gelders Museum,’ aldus de Ridders van Gelre

De Ridders van Gelre kwamen tijdens de Statendag van 31 januari 2024 de plannen voor het Gelders Museum presenteren. Dankzij de gemeente Zutphen is er een locatie gevonden waar het museum gehuisvest kan worden.  Met het Gelders Museum willen de Ridders van Gelre een centrale plek creëren waar het gehele Verhaal van Gelderland samenkomt en van daaruit bezoekers kan doorverwijzen naar andere musea en culturele instellingen in alle uithoeken van onze provincie.

Als CDA zijn wij erg enthousiast over het Gelders Museum. Wij vinden het belangrijk dat iedere Gelderlander en bezoeker de geschiedenis van onze provincie kan beleven. Later dit jaar komen we als Statenleden hierover verder te spreken en houden wij u graag op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Tip! Volg de Ridders van Gelre via https://www.gld.nl/ridders-van-gelre of ga met de Ridders mee op stap in onze provincie. Via de website van de Ridders van Gelre worden alle activiteiten aangekondigd.

Geschreven door Diede Balduk, Statenlid namens het CDA

Nieuws