Skip to main content

Grensregiotour met Kamerleden en topkandidaten

By 05-03-2019Nieuws

CDA Gelderland maakt vrijdag 8 maart een tour door verschillende plaatsen langs de Nederlands-Duitse grens. Onder meer gedeputeerde Peter Drenth (#3), Daisy Vliegenthart (#4), Arjan Tolkamp (#8), Gerard Nijland (#10) en Dirk Jan Huntelaar (#13) zijn aanwezig. Ook Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Evert Jan Slootweg sluiten aan.

De onderwerpen deze dag zijn zeer divers. Zo wordt in Groenlo gesproken over het integreren van technologie in bedrijfs- en productieprocessen in de bouw. In Bocholt (Du.) gaat het over grensoverschrijdende samenwerking, bijvoorbeeld als het gaat om bestrijding van branden en hoe vrijwilligers te werven voor de vrijwillige brandweer. De tour doet ook Emmerich aan waar het zal gaan over de logistieke ontwikkelingen rondom ’s-Heerenberg en bedrijventerreinen als DocksNLD2.

Lijsttrekker Gerhard Bos: “We merken dat de grens nog steeds een hindernis is voor veel mensen. Het CDA vraagt om aandacht voor het grensoverschrijdend wonen, studeren en werken. Nauwere grensoverschrijdende samenwerking biedt daarnaast ook kansen op het gebied van zorg en toerisme zoals het net geopende museum over grensbeleving in Dinxperlo.”


Niet alleen kandidaat-Statenleden zullen aansluiten bij de tour, maar ook de Gelderse Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Evert Jan Slootweg en kandidaat voor de Europese verkiezingen Henk Jan Ormel. Actuele thema’s en problematiek kunnen zo direct op Europees, nationaal, provinciaal en lokaal niveau worden besproken.

Datum: vrijdag 8 maart, van 7.30 tot 17.15 uur
Locatie: Diversen, zie het draaiboek
Meer informatie: bij Diede Balduk (06 11 83 23 16) of diede@cdagelderland.nl

Nieuws