Skip to main content

Gelderland perfecte gastheer voor Eurovisie Songfestival

By 22-05-2019Nieuws

Het Songfestival van 2020 moet plaatsvinden in Gelderland. Het Gelredome is volgens de CDA fractie zeer bedreven in de organisatie van grote muziekevenementen en daarmee een prachtige locatie voor het grote muziekfestival.

Er is al brede steun voor de organisatie van het Songfestival, onder andere door de gemeente Arnhem. Statenlid Daisy Vliegenthart: “We hebben de afgelopen jaren verschillende topsportevenementen op succesvolle wijze georganiseerd zoals de start van de Giro d’Italia. Laten we nu inzetten op de organisatie van dit topcultuurevenement.”

Amsterdam zakt door zijn spreekwoordelijke hoeven onder de grote hoeveelheid toeristen. Het Rijk heet daarom beleid gemaakt om toeristen meer over heel Nederland te verspreiden. Arnhem ligt in het hart van Europa. Vliegenthart: “Gelderland heeft de afgelopen jaren laten zien dat we in staat zijn grote evenementen op een goede manier te organiseren. Nederland is daarnaast groter dan de Randstad. Laten we daarom kiezen voor ons mooie Gelderland, daarmee ontlasten we ook de drukke steden in het westen van ons land.”

Nieuws