Skip to main content

Fijne zomer!

By 12-07-2024Nieuws

We sluiten ons eerste statenjaar van deze periode af. Een jaar waar we als fractie vol aan de slag zijn gegaan met het verkiezingsprogramma en het coalitieakkoord. Een intensief jaar waarin we prachtige stappen hebben gezet en piket paaltjes hebben geslagen. Niemand kan onze fractie heen. We werken hard aan onze speerpunten: verkeerveiligheid, leefbaarheid, economie van het platteland en aanpak Veluwe. Maar ook op andere onderwerpen blijven we stappen zetten.

Zo blijven we aandacht vragen voor vergunningverlening. Dit gaat op dit moment namelijk erg traag. En dit zorgt er voor dat essentiële projecten op het gebied van woningbouw, uitbreiding van bedrijven en energie stilliggen. En dan zijn we erg vasthouden: We stelden meerdere keren schriftelijke vragen, schrijven een opiniestuk en hebben ook een debatverzoek gedaan.

We willen er in ieder dorp een straatje bij en in iedere stad een wijk. Weet u het nog? Deze zin is in campagnetijd regelmatig voorbijgekomen en is ook in het coalitieakkoord terecht gekomen. Maar nu moet het ook gebeuren. En daar zien we nog wat terughoudendheid.

De dorpen- en wijkendeals gaan langzaam lopen. Daar houden dus ook strak vinger aan de pols want de 100 deals moet gehaald worden deze periode. Dat vraagt dus een extra inspanning van de provincie om dit breed binnen onze provincie onder de aandacht te brengen.

Wat we ook erg belangrijk vinden is om contact te komen met zo veel mogelijk mensen, ondernemers en organisatie. We hebben onze manier van werken omgegooid omdat voor elkaar te krijgen. Zo hebben we een keer per maand fractievergadering bij een lokale afdeling. Brengen we heel veel werkbezoeken af. En we nodigen ook graag gast uit om bij ons langs te komen op het Huis der Provincie.

Wilt u het komende jaar een keer langskomen? Van harte welkom! We vertellen graag wat we doen, hoe we werken en laten u ons monumentale provinciehuis zien. Maar horen vooral graag naar wat u bezig houdt.

Maar met evenveel liefde komen we bij u langs. Gewoon om een kopje koffie te drinken en te horen wat er speelt of een werkbezoek af te leggen. We doen het graag!

Nieuws