Skip to main content

Europarlementariër Esther de Lange bezoekt Ede en Wageningen

By 13-03-2019Nieuws

Europarlementariër en vice-voorzitter van de EVP Esther de Lange (CDA) komt op maandag 18 maart naar de Food Valley in Gelderland. Allereerst bezoekt zij de WUR om met bestuurders en studenten te praten over duurzaamheid. Daarna gaat zij op bezoek bij bedrijven in Ede en omgeving.

Onderzoekers en studenten aan de WUR werken volop aan het verbeteren van voedselveiligheid en duurzaamheid. Dat sluit aan bij het CDA. De inzet van Esther in het Europarlement is hierop gericht. Enkele van haar speerpunten zijn Veiligheid, Eigen energiewinning, een Leefbare landbouw en Gezond voedsel. Maar standpunten en een visie hebben is niet genoeg. Hoe bereik je resultaat in het politiek complexe Europa? En hoe kun je hierin goed worden ondersteund vanuit kenniscentra in Nederland (zoals de WUR)?

Daarom bezoekt Esther de WUR om hier met bestuurders en vertegenwoordigers over te praten. Naast Esther de Lange zullen ook Tweede Kamerlid Jaco Geurts (landbouw), gedeputeerde Peter Drenth en PS kandidaten Bert Komdeur en Taeke Boersma bij het bezoek aanwezig zijn.

Ook geeft Esther een openbaar gastcollege om de complexiteit van het politieke systeem in Europa te schetsen en te duiden hoe hierin resultaten kunnen worden geboekt. Geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom.

Programma:

11.30bezoek aan de WUR en ontmoeting met bestuurders en vertegenwoordigers (niet openbaar voor pers)Campusterrein WUR, Wageningen
12.30Gastcollege met als onderwerp: Finding solutions for climate change within the EU (openbaar). Aansluitend gelegenheid voor vragen en discussie.

Pers van harte welkom

Collegezaal op het campusterrein WUR, Wageningen
13.30Vertrek naar volgend bezoek over duurzame landbouw aan agrarisch bedrijf in De Kraats/NergenaAgrarisch bedrijf familie Van Ruiswijk, Zuiderkade 24a, Ede
15.00einde
Nieuws