Skip to main content

Engelina stopt als fractievolger

By 17-12-2019Nieuws

Engelina van Steenbrugge stopt als fractievolger van de CDA fractie. Dat heeft ze aangegeven tijdens de ALV van CDA Gelderland, op 9 december.

Fractievoorzitter Gerhard Bos dankt Engelina voor haar inzet voor het CDA. Gerhard Bos: “Engelina was een echte volksvertegenwoordiger. Ze heeft een enorm netwerk, vooral in haar rivierengebied en was een spreekbuis voor velen.”

Naast haar fractievolgerschap was ze hiervoor ook vier jaar Statenlid. Toen viel ze vooral op door haar inzet voor agrariërs en hobbyboeren. Zo stelde ze schriftelijke vragen over de vergoeding van mezenschade voor fruittelers en zette ze zich in voor pluimveehouders tijdens de fipronilcrisis. Gerhard Bos: “De fractie bedankt Engelina voor haar inzet voor het CDA maar ook voor haar rol binnen de fractie. Engelina is iemand die altijd klaar staat voor de ander en we vinden het dan ook jammer dat ze nu besloten heeft te stoppen als fractievolger.”

De fractie neemt op een later moment afscheid van Engelina, op de ALV ontving ze van provinciaal voorzitter Jeroen de Jong al bloemen voor haar werk.

Nieuws