Skip to main content

Een nieuwe lijsttrekker voor Waterschap Rijn & IJssel

By 12-11-2022Nieuws

Hans Martijn Ostendorp ziet zich genoodzaakt zich terug te trekken en wij zijn enorm blij dat Danielle Robbertsen deze taak op zich wil nemen.

De afgelopen week heeft Hans Martijn Ostendorp te kennen gegeven dat het zijn van lijsttrekker voor het Waterschap Rijn & IJssel niet meer te combineren valt met zijn werk voor De Graafschap. Met enthousiasme koos hij voor het lijsttrekkerschap, maar nu maanden later is het niet meer te combineren. Om die reden heeft hij het bestuur te kennen gegeven zich terug te moeten trekken als lijsttrekker. Hij blijft bereid om op de lijst te staan, maar dan nadrukkelijk onverkiesbaar.

Een teleurstelling voor ons als bestuur, maar met alle begrip voor de moeilijke keuze die hij heeft moeten maken. In de ledenvergadering van 26 november zal hij dit ook aan de leden toelichten.

En nu?

De concept lijst ligt nu voor bij de afdelingen en dat houdt in dat bij ongewijzigde lijst de nummer 2, Danielle Robbertsen-Boon uit Doesburg, dan doorschuift naar nummer 1 en daarmee lijsttrekker wordt. Als bestuur hebben wij gevraagd of zij ook bereid zou zijn dat te doen en wij zijn blij dat zij enthousiast “ja” heeft gezegd. Danielle geeft aan “natuurlijk was het een verrassing voor mij en heb ik nagedacht of ik er klaar voor ben, maar na gesprekken thuis en met de fractie werd het duidelijk dat er veel steun en vertrouwen is en ontstond er ook direct energie. Ik heb er zin in om met het team te gaan voor een mooi resultaat voor het CDA en het Waterschap. Het zal even wennen zijn, maar het voelt goed. Wij zijn er klaar voor”.

Nieuws