Skip to main content

Dubbele druktemonitor verwarrend en geldverspilling

By 29-05-2021Nieuws

De druktemonitor zorgde afgelopen jaar voor een goede spreiding van mensen op drukke plaatsen in Gelderland om zo de verspreiding van Covid tegen te gaan. Nu blijkt dat deze zomer ook nog een drukteradar actief wordt. Maar waarom wordt er niet samengewerkt, vragen CDA en PvdA zich af?

Vanuit Provinciale Staten is bij de begrotingsbehandeling 2021 op 11 november 2020 door zowel CDA als PvdA aandacht gevraagd voor het continueren van de druktemonitor. Daisy Vliegenthart: “Wij zijn waren erg blij met de druktemonitor vorig jaar. Deze gaf mensen goede informatie over drukke en rustige plekken in de provincie. Zeer waardevol, zeker in Corona-tijd. Daarom hebben we een half jaar geleden gevraagd deze te continueren.” Gedeputeerde Staten heeft toen toegezegd voor 2021 een nieuwe druktemonitor te ontwikkelen.

Deze zomer komt er naast de druktemonitor echter ook nog een drukteradar bij (van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen). Statenlid Daisy Vliegenthart: “Maar nu hebben we er twee! Ik begrijp daarvan niet de meerwaarde. Waarom is er niet samengewerkt? Twee monitoren, dat is verwarrend voor mensen. Bovendien is het zonde van gemeenschapsgeld.” CDA heeft daarom samen met PvdA schriftelijke vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten. De partijen stellen voor om te kijken hoe er weer tot één vorm van druktemonitoring gekomen kan worden.

2021-05-28 SV Druktemonitor PvdA CDA

Nieuws