Skip to main content

CDA: zorg dat kennis uit onderwijs goed benut wordt

By 28-04-2021Nieuws

Daisy Vliegenthart spreekt bij de Gebiedsagenda FoodValley over het belang van valorisatie: het benutten van kennis van universiteiten en hogescholen door bijvoorbeeld MKB’s. 

In FoodValley gebeuren veel gave dingen zoals Daisy het verwoordde, vooral op het gebied van landbouw en voeding. Hoe zorgen we ervoor dat onze eigen ondernemers en onderwijsinstellingen daar zo veel mogelijk van profiteren? De provincie investeert vaak in dit soort samenwerkingen en het CDA vindt de valorisatie, dus het benutten van kennis, daarin een essentieel onderdeel. Want die kennis moeten we breed gebruiken, ook in het praktijkgerichte onderwijs, bij familiebedrijven en start-ups. Het CDA heeft daarom de gedeputeerde gevraagd om na te denken hoe we de succesfactoren voor valorisatie beter kunnen benoemen zodat we bij dit soort programma’s kunnen volgen hoe het loopt.

Daisy Vliegenthart: Is GS bereid te onderzoeken hoe we de valorisatie verder kunnen versterken zodat nog meer meer Gelderse MBO’s, MKB, familiebedrijven en start-ups gebruik kunnen maken van alle gave dingen die we in Gelderland doen?

Nieuws