Skip to main content

CDA: zet druktemonitor niet de deur uit

By 12-04-2022Nieuws

Provincie Gelderland heeft de druktemonitor stop gezet. CDA is verbaasd en zag de monitor als een mooi middel om bezoekers te helpen drukke plekken te mijden. Hiermee kunnen mensen bewuste keuzes maken om op zoek te gaan naar een minder drukke plek en voorkom je file rijdende automobilisten op zoek naar een parkeerplaats.

De druktemonitor is in het leven geroepen ten tijden van de Corona-crisis. Doordat praktisch alles dicht zat gingen veel mensen naar de weinig beschikbare openbare plaatsen en trekken mensen de natuur in. Plekken als De Posbank liepen compleet over, tot irritatie van bezoekers en natuurorganisaties. Maar het CDA ziet ook nu nog meerwaarde in de druktemonitor.

Daisy Vliegenthart: “We zien dat sommige plekken steeds drukker worden maar andere mooie locaties in Gelderland nog onbekend zijn. Dat leidt tot overvolle parkeerplaatsen, gevaarlijke verkeerssituaties enzovoort. Met de druktemonitor kunnen mensen zien waar zij op dat moment beter wel of niet heen kunnen gaan.”

De CDA fractie is dan ook verbaasd dat de monitor is gestopt. Een doorontwikkeling had volgens het CDA meer voor de hand gelegen, bijvoorbeeld om de doelen zoals gesteld in de recreatiezonering of het stikstofbeleid te kunnen behalen. Vliegenthart stelt dan ook vragen om te achterhalen waarom een doorontwikkeling niet mogelijk was. Ook wil ze weten welke kosten met de monitor gemoeid zijn. “Het is een simpel en handig instrument waar je veel mee kan bereiken. En waar we volgens mij nog veel aan kunnen hebben. Afschaffen kan altijd nog.”

2022-04-09 SV druktemonitor en samenwerking

Nieuws