Skip to main content

CDA wil snelle aanpak woningnood in Gelderland

By 23-02-2020Nieuws

CDA wil snelle aanpak woningnood in Gelderland

Het CDA Gelderland maakt zich grote zorgen over de woningnood in Gelderland. Voor starters, gezinnen en ouderen is het zeer lastig om een huis te vinden. Met alle gevolgen van dien. 

Deze week lanceerden CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma samen met Rob Jetten een plan voor een grote nieuwe woonwijk in Almere van 25.000 woningen en daarbij een nieuwe metroverbinding met Amsterdam. In de Telegraaf stond op 18 februari een oproep van Onno Hoes, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), om geen dag meer te verliezen en ook de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Projectontwikkelaars (Neprom) roept op om snel extra weilanden aan te wijzen voor de bouw van nieuwe woningen. Ook hier gaat het om enorme aantallen woningen die de komende jaren gebouwd moeten worden. Tot 2030 zou het om 1 miljoen woningen gaan, waarbij ongeveer de helft via uitbreiding in weilanden. Ook Bouwend Nederland geeft aan dat de woningbouw stagneert en dat er veel behoefte is aan nieuwe woningbouwlocaties, zeker ook in Gelderland.

Het CDA constateert dat er in Nederland grootschalige woningbouw nodig is op nieuwe uitbreidingslocaties. Statenlid Bea Schouten: ‘De plannen vliegen ons om de oren en de wensen zijn groot. Wij maken ons zorgen over de woningnood in Gelderland en vinden dat er nu snel actie ondernomen moet worden.’ Het CDA stelt daarom schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

Nieuws