Skip to main content

CDA wil opheldering over uitblijven breedband in Rivierenland

By 28-02-2019Nieuws

De afgelopen vier jaar heeft de provincie Gelderland zich breedband voor iedere inwoner van Gelderland tot doel gesteld. Rivierenland lijkt tot verbazing van het CDA voorlopig echter verstoken te blijven van de toegang tot snel internet.

In een artikel op Omroep Gelderland[1] wordt gemeld dat snel internet in Rivierenland voorlopig van de baan is. Statenlid Daisy Vliegenthart: “In heel Gelderland verloopt de aanleg van breedband voortvarend. Wij willen graag van de gedeputeerde weten waarom dit in Rivierenland niet het geval is.”

Negen gemeenten in Rivierenland startten in 2018 een aanbestedingstraject waarbij geïnteresseerde marktpartijen zich tot 15 februari 2019 konden melden. Niemand meldde zich. Inwoners van de gemeente Buren, ook in Rivierenland, lijken binnenkort echter wel snel internet te krijgen als de helft van hen zich geïnteresseerd toont (nu 48%). Statenlid en regiovertegenwoordiger Engelina van Steenbrugge: “Uiteindelijk gaat het er ons om dat alle Rivierenlanders straks kunnen profiteren van de snelle breedbandverbinding. Zo’n verbinding is belangrijk voor mensen thuis maar ook voor bedrijven.” Het CDA wil uitgezocht hebben waarom de provincie denkt dat er zich geen aanbieders gemeld hebben en wat de provincie voor rol heeft gespeeld in dit traject. ”

[1] https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2400592/Snel-internet-Rivierengebied-voorlopig-van-de-baan

Nieuws