Skip to main content

CDA wil drastische aanpak N798 (Putten) en N786 (Laag Soeren)

By 15-12-2021Nieuws

Woordvoerder mobiliteit Hans van Ark stelde schriftelijke vragen over twee gevaarlijke verkeerspunten in onze provincie. Het betreft de N786 bij Laag Soeren en een fietsoversteekplaats op de N798 bij Putten. 

CDA: maximum 60 kilometer per uur op N786 bij Laag Soeren
Twee verkeersongelukken met dodelijke afloop op de Kanaalweg (N786) in Laag Soeren. Ondanks maatregelen die genomen zijn door de provincie Gelderland. CDA wil nu drastische maatregelen om de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers te vergroten.

De Kanaalweg is een veel gebruikte weg. En de verwachting is dat het verkeer op dit traject alleen maar toe zal nemen komende jaren. Gemeente Apeldoorn heeft daarom op een gedeelte van de weg de maximumsnelheid al naar 60 teruggebracht. Statenlid en woordvoerder mobiliteit Hans van Ark: “Wij vinden dat ieder verkeersslachtoffer er een teveel is. En als je dat vindt, moet je ook drastische maatregelen nemen. En daarom moet de maximumsnelheid op het hele wegvak van de N786 terug naar 60.”

N798 bij Putten: drastische aanpak nodig
Afgelopen week was het weer raak op het gevaarlijke kruispunt op de N798 bij Putten . Dit is een tweede ernstig ongeval sinds de oversteekplaats deze zomer is aangepast. Hoewel er door de provincie aanpassingen zijn gedaan is de maximumsnelheid nog steeds 80 kilometer per uur. En dat is niet langer houdbaar volgens het CDA.

Afgelopen zomer zijn er aanpassingen gedaan aan de oude Rijksweg en de oversteekplaats tussen de Hoofdlaan en de Schoonderbeeklaan. De maximumsnelheid is ongewijzigd gebleven ondanks de oproep vanuit de Gemeente Putten en de inwoners om de snelheid permanent te verlagen. CDA wil van de gedeputeerde weten of het ongeval van afgelopen week aanleiding is voor de provincie om nog eens te kijken hoe de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd kan worden. “Een lagere maximumsnelheid bij het wegdeel direct rond de fietsoversteekplaats kan bijdragen aan de oplossing” zegt Statenlid Hans van Ark.

Daarnaast wil het CDA meer weten over de achtergronden van de ongelukken op zowel het punt op de N786 als bij de N798. Statenlid en regiovertegenwoordiger Daisy Vliegenthart: “Er gebeuren hier te vaak ernstige ongelukken met fietsers. De politie maakt analyses van dit soort ongevallen en daar willen wij graag inzicht in. Wat ligt nu toch ten grondslag aan het feit dat er juist op deze plek steeds weer grote ongelukken gebeuren?” De CDA fractie stelt daarom vragen aan Gedeputeerde Staten om te horen hoe zij hier over denken en welke maateregelen zij gaan nemen.

Nieuws