Skip to main content

CDA vraagt aandacht voor netcongestie

By 25-10-2023Nieuws

Diede Balduk stelde deze week schriftelijke vragen over problemen rond het overvolle elektriciteitsnet, oftewel de netcongestie. Vorige week richtte ze zich met de schriftelijke vragen op de problemen bij het verdeelstation in Hattem dat door capaciteitsproblemen gedurende langere tijd niet kan voldoen aan aanvragen voor verbruik en teruglevering. 

Deze problemen staan niet op zichzelf. Het zorgt er ook voor dat woningbouwplannen stil komen te liggen alsmede de verduurzaming van bijvoorbeeld bedrijventerreinen. Balduk wil daarom van GS weten wat er gebeurt op het gebied van lobby richting Liander om dit probleem sneller op te lossen.

Daarnaast diende Diede Balduk met verschillende andere partijen een hele rij vragen in om meer te weten over de omvang van de problemen rond netcongestie in Gelderland. Balduk: “We willen ook graag weten welke rol Gedeputeerde Staten voor zichzelf ziet om hier aan een oplossing te werken. Welke oplossingen, zoals minister Jetten die schetst, hebben de voorkeur van GS?”

Nieuws