Skip to main content

CDA verbijsterd over ineenstortende prefab-huizen

By 24-03-2021Nieuws

Nog geen twee jaar oud zijn de Ermelose prefab-huizen en ze staan al op omvallen. Omdat deze huizen mede zijn gebouwd met subsidie van de provincie wil het CDA opheldering.

Met ongeloof heeft de CDA fractie de berichten gelezen over de abominabele kwaliteit van nieuwe huizen bij de Driesprong in Ermelo. Bewoners zijn wanhopig en durven amper nog in hun huis te slapen. Omdat de huizen mede ontwikkeld zijn met hulp van subsidie vanuit het programma Steengoed Benutten en er middelen in het Actieplan Wonen zijn opgenomen voor prefab woningen willen Statenleden Daisy Vliegenthart en Bea Schouten hier meer over weten.

Daisy Vliegenthart: “We willen nu weten wat de voorwaarden aan de subsidieverstrekking is. De huizen zouden ‘nul op de meter woningen’ zijn: energieneutraal dus. Het tegendeel lijkt waar te zijn: bewoners stoken zich blauw. Hoe kan dat?”

De huizen zijn prefab gebouwd: voor het grootste deel in de fabriek in elkaar gezet en op de bouwplaats in 1 dag afgemonteerd. Een prachtige mogelijkheid om het enorme woningtekort aan te kunnen pakken.

Bea Schouten: “Wij zijn voor prefab woningen, dat geeft kansen voor verduurzaming en versnelling maar hier lijkt wel iets mis te zijn gegaan. Ik zou graag willen weten op welke manier we kwalitatief goede prefab-woningen ook elders kunnen plaatsen.”

Nieuws