Skip to main content

CDA presenteert verkiezingsprogramma in braille

By 15-02-2019Nieuws

Tijdens een werkbezoek aan de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB) in Ermelo overhandigde lijsttrekker Gerhard Bos het CDA-verkiezingsprogramma in braille aan een vrijwilliger van de CBB. Met de publicatie van het verkiezingsprogramma in braille laat het CDA zien aandacht te hebben voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden in Nederland.

Bos: “Mensen met een arbeidsbeperking moeten kunnen meedoen en hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de politiek laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen met een visuele beperking. Mensen die blind of slechtziend zijn, moeten onbelemmerde toegang kunnen hebben tot publieke informatie.”

De CDA-ers lieten zich tijdens het werkbezoek informeren over het werk dat het CBB doet om informatie toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Daisy Vliegenthart, kandidaat-statenlid en woonachtig in Ermelo geeft aan onder de indruk te zijn. “Bij het CBB zijn 250 vrijwilligers actief die zorgen dat duizenden boeken en tijdschriften ingesproken worden. De inzet van al deze vrijwilligers zorgt er voor dat blinden en slechtzienden toegang hebben tot al deze informatie.”

Vrijwilligers zijn de kracht van onze samenleving. Je vindt ze overal. Zonder hun inzet kunnen wij niet sporten, blijven de kerken dicht, krijgen mensen geen zorg, kunnen scholen niets extra’s organiseren en rukt de vrijwillige brandweer niet uit. Vrijwilligers verdienen daarom onze grote waardering. Vandaar dat de CDA-ers een taart als blijk van waardering mee hebben genomen voor de vrijwilligers van de CBB.

Nieuws