Skip to main content

CDA en BBB willen actie op lange wachttijden vergunningen

By 27-01-2024april 10th, 2024Nieuws

Het CDA en de BBB hebben schriftelijke vragen gesteld aan het Gelderse provinciebestuur. Steeds vaker ontvangen de partijen geluiden dat het verlenen van vergunningen te lang duurt. Hierdoor vertragen veel maatschappelijk cruciale projecten in woningbouw of maatregelen tegen netcongestie. De vragen roepen de Gedeputeerde Staten op om aan de slag te gaan met creatieve oplossingen.

Daisy Vliegenthart, fractievoorzitter van het CDA in de Gelderse Provinciale Staten, ligt toe waar de vragen vandaan komen: “Er zijn veel achterstanden, niet alleen in Gelderland. Maar we horen ook geluiden uit gemeenten dat het om meer gaat dan een lange doorlooptijd of personeelstekort. Zo wordt regelmatig verzocht om aanvullende onderzoeken om zo de vergunningverlening te vertragen om meer tijd te hebben. We willen met deze vragen te weten komen waarom het zo gaat, zodat we op zoek kunnen naar oplossingen.” Rik Loeters, fractievoorzitter van de BBB vult aan: “We zien ook ongelijkheid ontstaan. Er zijn gevallen waar met bestuurlijke interventie opeens wel versneld kan worden. En het is onduidelijk waarom sommige projecten wel en andere niet. Ook in de communicatie gaat het vaak fout. Zo wordt er wel een vertraging aangekondigd maar staat er geen datum in wanneer een volgende reactie verwacht kan worden.”

Het CDA en de BBB slaan daarom de handen ineen om de zaken aan het licht te krijgen. Het Gelderse provinciebestuur wordt gevraagd vanuit daar met creatieve oplossingen te komen. Alleen zo kunnen we de maatschappelijke schade en impact op onze (Gelderse) samenleving beperken.

Nieuws