Skip to main content

Afsluiting N302 strop voor toeristische sector

By 26-08-2023Nieuws

In september wordt de N302 enkele dagen afgesloten vanwege werkzaamheden aan aquaduct Veluwemeer. Dat is niet voor het eerst. Ondernemers balen.

De weg is de laatste jaren meerdere keren afgesloten. Daisy Vliegenthart: ‘Wij krijgen signalen van ondernemers uit de toeristische sector. Zij vragen zich af waarom de weg voor de zoveelste keer dicht moet. Het is echt een strop voor hen, zeker in het hoogseizoen.” De CDA fractie wil daarom graag weten hoe de afstemming voor zo’n afsluiting in zijn werk gaat en vooral ook of aangrenzende ondernemers betrokken worden bij dit proces.

“Wij begrijpen dat het soms noodzakelijk is een weg tijdelijk af te sluiten, maar we gaan er wel vanuit dat dat zo gedaan wordt dat er minimale overlast is voor omwonenden, maar ook voor ondernemers en toeristen die afhankelijk zijn van bereikbare wegen. De fractie vraagt daarom aan het College van Gedeputeerde Staten hoe de communicatie over de afsluiting is gegaan en of noodzakelijke werkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd kunnen worden.

 

Schriftelijke vragen afsluiting N302

Nieuws