Skip to main content

Afscheid CDA fractie 2015-2019

By 27-03-2019april 3rd, 2019Nieuws

Dinsdag 26 maart namen 31 leden van Provinciale Staten afscheid. Onder hen ook 7 leden van de CDA fractie. Zij mochten allen in een korte speech terugblikken op hun tijd in de Staten en dat leverde veel mooie en soms ook wel emotionele momenten op.

De meeste van hen, waaronder Harold Zoet en Otto van Verschuer, gaven aan het werk en de mensen zeer te gaan missen. Elsa Rijssenbeek en Jaap Jonk noemden daarnaast ook de goede samenwerking met andere Statenleden, zowel van de coalitie als de oppositie. Lovende woorden waren er voor allen. Zo noemde Commissaris der Koning John Berends Bert Komdeur ‘het financieel geweten’ van de Staten en roemde hij het ‘boerenhart’ van Engelina van Steenbrugge-Spiering en haar consequente aanwezigheid bij werkbezoeken. Behalve in de vroege lente, want dan werden de lammetjes geboren.

Harold Zoet, Engelina van Steenbrugge en Jaap Jonk kregen uit handen van de Commissaris een koninklijke onderscheiding opgespeld: zij werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Kees van Baak had al een lintje en werd voor zijn werk in Provinciale Staten en voor diverse andere nevenactiviteiten bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Voor Kees een prachtige afsluiting van de vele jaren dat hij actief was in Gelderland of zoals hij het noemde: “dit is de vlag op de kers op de slagroom op de taart”.

We danken alle 7 die afscheid namen voor hun fantastische werk, hun inhoudelijke bijdragen en hun grote inzet voor het CDA en voor de inwoners van Gelderland gedurende de afgelopen jaren. Heel veel dank en het ga jullie goed!

Nieuws