Skip to main content

8 maart – Sybrand Buma in Rivierenland

By 28-02-2019Nieuws

Op vrijdagmiddag 8 maart is politiek leider van het CDA Sybrand Buma te gast in Rivierenland. Centrale thema van de dag is veiligheid.

Als eerste zal Statenlid en regiovertegenwoordiger Engelina van Steenbrugge iets vertellen over de uitdagingen in het gebied. Lijsttrekker Gerhard Bos en Sybrand Buma zullen daarna spreken over de toenemende problemen die er zijn op het gebied van drugsdumpingen, drugslabs en wietkwekerijen. Maar ook over ondermijning: het binnen dringen van de criminele sector in lagen van het openbaar bestuur.

Buma: “Veiligheid is een belangrijk thema voor de provinciale verkiezingen. We zien toenemende problemen, van de bedreiging van burgemeesters en agenten tot het dumpen van drugsafval in het buitengebied. Het CDA staat voor een strengere aanpak om de invloed van de georganiseerde criminaliteit op onze samenleving te breken”. .

Voorts zal waterschapskandidaat Gerard van den Anker iets vertellen over het belang van waterveiligheid in het waterrijke gebied. En aan het einde van de middag zal de verkeersveiligheid op de agenda staan. Hans Beenakker, voorzitter van de Fruitdelta Rivierenland, zal hierover spreken. Uiteraard is er ook gelegenheid voor aanwezigen om vragen te stellen. Lijsttrekker Gerhard Bos: “Veiligheid was en is voor ons een topprioriteit. We willen het aantal verkeersslachtoffers terugdringen maar er ook voor zorgen dat mensen zich veilig voelen in hun buurt. Je ziet dat er steeds vaker drugsafval gedumpt wordt in woonwijken, dat is zorgwekkend”.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden, indien zij zich aanmelden bij Engelina van Steenbrugge: engelinavansteenbrugge[at]gmail.com

Programma:

13.45Inloop Zuivelboerderij Den Eelder met koffie/theeMolenachterdijk 3, 5325 KL, Well
14.00Welkom in Rivierenland!
Opening door Statenlid en kandidaat Engelina van Steenbrugge
14.15Veiligheid = een drugsvrije provincie
Ondermijning, drugslabs, drugsafval en wietkwekerijen
Door politiek leider Sybrand Buma en lijsttrekker Gerhard Bos
14.50Koffiebreak
14.55Rondleiding door ‘kringloop’ en zuivelboerderij Den Eelder door eigenaar Ernst van de Schans
15.20ReistijdWaalbandijk, ‘betonnen bulldozer Joris Baudoin (Hogeweg 1, Nieuwaal)
15.35Veiligheid = stevige dijken als topprioriteit
Waterveiligheid
Door Gerard van den Anker, #2 op CDA lijst Rivierenland
16.00ReistijdMarienwaerdt ’t Klooster 5 4153 RR Beesd (Jachtkamer)
16.45Veiligheid = geen verkeersslachtoffers meer op provinciale wegen
Verkeersveiligheid
Door Hans Beenakker, voorzitter Fruitdelta Rivierenland
17.00Terugblik op de dag
Door Sybrand Buma
17.15Vragen uit de zaal, vervolgens borrel
Nieuws