cda si

Steenkamp Instituut Gelderland

Wij komen graag bij u langs!
Het Steenkamp Instituut werkt op twee manieren. We zetten trainingen uit en maken die bekend aan degenen waarvan we een e-mail adres hebben. Maar we reageren ook op verzoeken van een afdeling om maatwerkcursussen te organiseren. Denk daarbij aan een heidag, het ontwikkelen van visie, effectief vergaderen of een oppositiecursus. Graag zouden we meer aanvragen ontvangen. Niet alleen omdat het leuk is om zoiets te organiseren, maar vooral omdat een afdeling daar veel aan heeft. Na zo’n training kan een bestuur of/en fractie het geleerde direct in praktijk brengen, vergaderingen lopen beter en de neuzen staan dezelfde kant op. Bijvoorbeeld na het volgen van de cursus oppositievoeren, als een fractie in de oppositie terecht is gekomen. Ook kan het Steenkamp Instituut bemiddelen bij verzoeken om cursussen met een speciale trainer.

Wij hopen dat ieder afdelingsbestuur iemand heeft die scholing in zijn/haar portefeuille heeft staan. Die persoon in kwestie moet er dan op gespitst zijn om leden aan te sporen een cursus te volgen. Op die manier kan veelbelovend talent tot bloei komen en kan ook nagedacht worden over cursussen waarmee de afdeling als geheel geholpen kan worden. Scholing is een prima instrument in het kader van beoordelingsgesprekken en competentie-ontwikkeling.
Welke cursussen allemaal gegeven worden en hoe deze over een vier jarige cyclus worden verspreid, komen we graag aan de hand van een korte power point presentatie bij u uitleggen. Wij nemen niet uw hele avond in beslag. De presentatie zelf hoeft niet langer dan een kwartier te duren en mocht u ons meer tijd geven, dan kunnen we ook op de vragen ingaan.

Wilt u een sterke toekomstbestendige afdeling, maak dan gebruik van onze cursussen of vraag een maatwerkcursus aan!

Namens de commissie en consulenten Steenkamp Instituut Gelderland,

Christiaan van der Geld                 Arnhemnijmegen.si@cda.nl

Niko Wiendels                             Achterhoek.si@cda.nl

Gerrit Rutgers                             Veluwe.si@cda.nl

Peter van Heumen                       Rivierenland.si@cda.nl