cda si

Steenkamp Instituut Gelderland

Het Steenkamp Instituut Gelderland heeft in 2013 het voortouw genomen van een ledenwerfactie in de provincie Gelderland. Engelina van Steenbrugge heeft de actie gecoördineerd met ruim 200 nieuwe leden als resultaat. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van CDA-Gelderland van 14 juni 2014 reikte Ruth Peetoom de prijzen uit aan de afdelingen die de meeste leden geworven hebben.

Wij komen graag bij u langs!
‘Dat jullie dat niet vaker doen, op afdelingsbijeenkomsten’, was één van de reacties op de power point presentatie over scholing op de ledenvergadering van 14 juni 2014. Dat was precies wat wij wilden horen, want cursussen zijn een belangrijk middel om een afdeling sterker te maken. Dat geldt zowel voor de fractie als het bestuur en de leden. De presentatie werd gegeven door Leen Timmer en aangevuld door Engelina van Steenbrugge en Ferdinand van Wijk.

Het Steenkamp Instituut werkt op twee manieren. We zetten trainingen uit en maken die bekend aan degenen waarvan we een e-mail adres hebben. Maar we reageren ook op verzoeken van een afdeling om maatwerkcursussen te organiseren. Denk daarbij aan een heidag, het ontwikkelen van visie, effectief vergaderen of een oppositiecursus. Graag zouden we meer aanvragen ontvangen. Niet alleen omdat het leuk is om zoiets te organiseren, maar vooral omdat een afdeling daar veel aan heeft. Na zo’n training kan een bestuur of/en fractie het geleerde direct in praktijk brengen, vergaderingen lopen beter en de neuzen staan dezelfde kant op. Bijvoorbeeld na het volgen van de cursus oppositievoeren, als een fractie in de oppositie terecht is gekomen. Ook kan het Steenkamp Instituut bemiddelen bij verzoeken om cursussen met een speciale trainer.

Wij hopen dat ieder afdelingsbestuur iemand heeft die scholing in zijn/haar portefeuille heeft staan. Die persoon in kwestie moet er dan op gespitst zijn om leden aan te sporen een cursus te volgen. Op die manier kan veelbelovend talent tot bloei komen en kan ook nagedacht worden over cursussen waarmee de afdeling als geheel geholpen kan worden. Scholing is een prima instrument in het kader van beoordelingsgesprekken en competentie-ontwikkeling.
Welke cursussen allemaal gegeven worden en hoe deze over een vier jarige cyclus worden verspreid, komen we graag aan de hand van een korte power point presentatie bij u uitleggen. Wij nemen niet uw hele avond in beslag. De presentatie zelf hoeft niet langer dan een kwartier te duren en mocht u ons meer tijd geven, dan kunnen we ook op de vragen ingaan.

Wilt u een sterke toekomstbestendige afdeling, maak dan gebruik van onze cursussen of vraag een maatwerkcursus aan!

Namens de commissie en consulenten Steenkamp Instituut Gelderland,
Voorzitter: Ferdinand van Wijk
Consulenten: Engelina van Steenbrugge, Pepijn Diederen en Leen Timmer

Ga Terug