Peter Drenth

Peter Drenth

Wie is Peter?

De verkiezingen komen er bijna aan. Om jou te laten weten wie nou de mensen zijn bij dat rode vakje dat je straks aankruist, wil het CDA je graag deze mensen wat beter leren kennen. Daarom stellen we een aantal vragen aan onze kandidaten. Peter Drenth is lijsttrekker voor het CDA en woont in Doetinchem

Peter Drenth, 54 jaar, getrouwd met Ed. Peter is sinds 2018 gedeputeerde namens het CDA. Als gedeputeerde is hij is verantwoordelijk voor onder andere: landbouw, natuur en landschap, biodiversiteit, cultuur en erfgoed.

Wat kijk je nu op Netflix?

De serie New Amsterdam over een New Yorks ziekenhuis. Mensen zetten zich daar dag en nacht in voor het helpen van mensen, terwijl ook hun persoonlijk leven een rol blijft spelen. De verschillende kanten van mensen in hun werk en privé. Een heerlijke situatie om te zien.

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien?

De grote zandverstuiving op de Veluwe. Die eindeloze vlakte van heet zand in de zomer en aan de rand een grote uitkijktoren. De andere plek is het centrum van Nijmegen. De meest bijzondere winkelstraat van Nederland de Mariekenstraat en de ligging van de Stevenskerk.

En je lievelingseten?

Hutspot met draadjesvlees. Het duurt even voor het klaar is maar dan heb je ook wel wat. Je doet mij totaal geen plezier met coquilles of inktvis. Dat is niet echt mijn ding.

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?

Het moment waarop ik zag hoe belangrijk het is wie op welke stoel zit. In de politiek kun je echt van betekenis zijn voor inwoners. Je hebt de mogelijkheid om mensen centraal te stellen en niet alleen alles via regels af te doen. Soms kun je mensen werkelijk helpen als alles vast is gelopen.

Welk thema wil je na maart meteen oppakken?

Landbouw en natuur, maar ook de inrichting van Gelderland en woningbouw. Er is zoveel belangrijk in onze provincie en ohh wat is de provincie mooi!

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?

Als kind heb ik van alles willen worden. Natuurlijk brandweerman, maar ook dominee een winkelier. Ik wilde sowieso altijd iets met mensen doen. Uiteindelijk ben ik leraar geworden en later planoloog en wethouder, gedeputeerde.

Contactgegevens

E-mailadres: p.drenth@gelderland.nl