Nick Bakker

Nick Bakker

Woordvoerderschappen

Nick Bakker is sinds maart 2023 fractievolger. Eind juni hoopt hij geinstalleerd te zijn als Statenlid. Hij heeft de volgende woordvoerderschappen:

  • Ruimtelijke ordening
  • Water
  • Wonen
  • Mobiliteit
  • Begeleidingsgroep ruimtelijke puzzel

Contactgegevens

Mail: nick.bakker@psgelderland.nl

Wie is Nick?

Nick Bakker is 25 jaar en woont in Leuth.

Wat kijk je nu op Netflix?
Stranger Things. De serie heeft een heerlijke jaren 80 sfeer en hoewel ik daar niet in geleefd heb, laat staan geboren ben, lijkt het mij geweldig om in die tijd te leven. De serie heeft spanning en daarnaast diepere lagen met vriendschap. 

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien?
Ik houd heel erg van de stuwwal in onze gemeente. Dat is een hoge bosrijke berg, ontstaan in de ijstijd. Je kan daar heerlijk wandelen en tot rust komen. Verder kom graag in de Ooijpolder waar ik van huis heen kan lopen. Dat is echt een aanrader voor als mensen eens in de buurt zijn. Ik wandel er graag met mijn vriendin en onze hond Jack.

En je lievelingseten?
Ik houd heel erg van gewoon een goede en lekkere groentesoep. Maar voor friet en pannenkoeken, mag je me altijd wakker maken. Dat is en blijft lekker. Waar ik niet van houd is rauwe witlof en ik houd ook niet van zalm.

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?
Het moment dat ik de politiek in wilde was na de verkiezingen in 2017. Sybrand Buma heeft mij daarin echt geïnspireerd, omdat ik zag dat je zelf dingen kan veranderen als je wil dat dingen anders of beter gaan. 

Welk thema wil je zo snel mogelijk oppakken?
De grote woningbouwopgave zou ik nu meteen willen oppakken. Mijn vriendin en ik hebben het geluk dat we samen zijn en daardoor een huis kunnen kopen maar als alleenstaande starter is het heel moeilijk om aan een betaalbaar huis te komen. 

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?
Ik wilde altijd dokter worden maar ik kan niet zo goed tegen bloed haha. Uiteindelijk ben ik ambtenaar geworden en ik werk nu bij verschillende gemeenten mee aan ruimtelijke vraagstukken.