Liza Kozlowska

7. Liza Kozlwoska, Hedel

Wie is Liza?

De verkiezingen komen er bijna aan. Om jou te laten weten wie nou de mensen zijn bij dat rode vakje dat je straks aankruist, wil het CDA je graag deze mensen wat beter leren kennen. Daarom stellen we een aantal vragen aan onze kandidaten. Liza Kozlowska staat op plek 7 voor het CDA en woont in Hedel. Zij is moeder van vier kinderen (één zoon en drie dochters) en is getrouwd met Thomas.

Wat kijk je nu op Netflix?

Suits. Zonder twijfel vind ik dacht echt de leukste serie die er is. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom (ik denk dat de schoenen en mooie kleding ook wel een rol spelen) en het is een niet al te zware serie waar het fijn bij ontspannen is.

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien?

In de afgelopen 10 jaar heb ik Gelderland leren ontdekken. Met mijn man en 4 kinderen gaan we zo af en toe eens een stukje rijden of fietsen om deze grote provincie te ontdekken. We vinden de natuurgebieden heerlijk, maar we vinden het ook heel fijn om in het centrum van Zaltbommel te lunchen of bootjes te kijken in de haven van Hedel. 

En je lievelingseten?

Ik vind Indiaas eten echt heel erg lekker, daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Ik lust absoluut geen ananas, niet de vrucht, niet het sap en ook niet als ze het ergens doorheen gemixt hebben. Bah, het is me een raadsel wat de functie van deze vrucht op onze aarde is.

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?

Dit was in de tijd van Ruth Peetoom, oud CDA-voorzitter, ze zei dat we ‘het samen moeten doen’. Dat sprak me toen erg aan. Ik ben voorstander van een samenleving waar je niet alles alleen hoeft te doen. Het leven is soms niet zo maakbaar en dan is het fijn dat je wat hulp kunt krijgen van je vrienden, familie maar ook de overheid. Aan de andere kant heb je zelf ook een verantwoordelijkheid en hoeft de overheid ook niet overal voor op te draaien.

Welk thema wil je na maart meteen oppakken?

Leefbaarheid. Het CDA is een partij van en voor mensen die een positieve bijdrage willen leveren aan onze steeds veranderende samenleving. Met elkaar bereiken we meer dan alleen, dat ervaar ik niet alleen elke dag in mijn eigen gezin en in mijn werk, maar bijvoorbeeld ook in de voorbereiding van de nieuwe statenperiode. Laten we genieten van onze (Gelderse) cultuur en onze vrijwilligers dankbaar zijn voor het vele werk dat zij verzetten. Dorpshuizen, bibliotheken – laten we elkaar blijven ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?

Dit is echt heel grappig, want ik wilde ‘cowboy’ worden. Ik was dol op de verhalen van Lucky Luke en de Daltons. Mijn vader las deze strips altijd voor voordat ik ging slapen en ik vond het echt fantastisch. Het is ‘m helaas niet geworden, het werd een baan in het onderwijs.

Contactgegevens

E-mailadres: liza@cdagelderland.nl