Daisy Vliegenthart-Goedhart

Daisy Vliegenthart-Goedhart

Woordvoerderschappen

Daisy Vliegenthart is Statenlid sinds 2015. Deze periode is ze tevens fractievoorzitter. Daarnaast heeft ze de volgende portefeuilles:

  • Algemeen bestuur
  • Sterk bestuur
  • Financien
  • Economie, recreatie en toerisme, Europa
  • Luchtvaart

Contactgegevens

E-mailadres: daisy.vliegenthart-goedhart@psgelderland.nl
Facebook: daisy.vliegenthartgoedhart
Twitter: @daisyvliegentha

Wie is Daisy?

Daisy Vliegenthart is 45 jaar, getrouwd en moeder van twee zoons. Ze woont met haar gezin in Ermelo. In het dagelijks leven werkt zij voor de Belastingdienst. Daisy is sinds 2015 Statenlid. Ze is woordvoerder op onder andere de volgende terreinen: stikstof, regionale economie, toerisme en recreatie, onderwijs en arbeidsmarkt, luchtvaart en stikstof.

Wat kijk je nu op Netflix?
Graag science fiction en fantasy, op dit moment Stranger Things en Game of Thrones.  Met het hele gezin hebben we pas enorm gelachen om Last One Laughing (Prime). Heel grappig maar vooral leuk en gezellig om samen naar te kijken en van te genieten.

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien?
De bossen rond Ermelo: het Speulder en Sprielderbos.  Ik wandel elke dag een ommetje en het liefst doe ik dat in de Veluwse bossen. Heerlijk om even te genieten van de rust en prachtige natuur.

En je lievelingseten?
Ik ben dol op sushi. Wat ik echt niet naar binnen kan krijgen zijn spruitjes. Ik eet het liefst uitgebreid en het hele gezin. Een heerlijk gevoel en ik hou van die gezelligheid. Soms springt onze kat Sylvester dan nog eens op tafel, dat vind ik dan iets minder.

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?
Ik ben er een beetje in getuimeld, want dat moment heb ik eigenlijk niet gehad. Wel heeft mijn vader mij meegegeven: als je vindt het anders moet dan moet je dat vooral zelf oppakken en niet afwachten tot iemand anders dat doet. Dat is de reden dat ik politiek actief ben geworden. Dat heb ik lang vanuit bestuursfuncties gedaan en nu sinds 8 jaar als statenlid. Ik vind het enorm mooi en bijzonder om te doen. 

Welk thema wil je na maart meteen oppakken?
Wonen. Veel meer bouwen naar behoefte in elke dorp en stad. Onze jongeren trekken nu weg uit dorpen en steden omdat ze geen geschikte woning kunnen vinden. Ouderen moeten na een heel leven in een andere gemeente wonen omdat er geen passende plek voor hen. 

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?
Archeoloog. Van mijn spaargeld kocht ik dikke boeken over archeologie en Toetanchamon. Ik was ook dol op geschiedenis. Ik heb uiteindelijk voor een studie gekozen waar ik ook veel interesse in had. Bestuurskunde. Maar ik zou graag nog een keer iets in die richting willen doen. Maar nu gaat de politiek voor.