Bert Komdeur

6. Bert Komdeur, Ede

Wie is Bert?

De verkiezingen komen er bijna aan. Om jou te laten weten wie nou de mensen zijn bij dat rode vakje dat je straks aankruist, wil het CDA je graag deze mensen wat beter leren kennen. Daarom stellen we een aantal vragen aan onze kandidaten.

Bert Komdeur is 59 jaar, woonachtig in Ede, getrouwd en vader van twee dochters. In het dagelijks leven is hij werkzaam als concernadviseur Strategie, Public Affairs en Regio bij de gemeente Barneveld. Sinds 2015 is hij lid van provinciale staten met in zijn portefeuille o.a. openbaar bestuur, veiligheid en ondermijning en financiën. Daarvoor was hij raadslid in de gemeente Ede.

Wat kijk je nu op Netflix?

The Crown. Prachtige dialogen tussen “the Queen” en haar premiers, met name ook met Winston Churchill.  De eerste seizoenen vond ik er echt uitspringen. Ik kom dan heerlijk tot rust. 

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien? 

Het Openluchttheater in Ede. Zo midden in een woonwijk op de Paasberg in de jaren dertig een kuil gegraven als werkverschaffingsproject. Van zandafgraving naar een uniek openluchttheater waar in de zomerperiode volop concerten worden gegeven.  

En je lievelingseten?

Erwtensoep. Zelfs op mijn verjaardag in april wilde ik graag erwtensoep. De geuzennaam die ik daardoor heb gekregen is “Bert snert”. Wat ik absoluut nooit meer wil is boekweit met grutten. Op jonge leeftijd moest ik dat een keer eten. Alles in mij verzette zich ertegen, maar heb het wel gedaan. 

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?

Dat was het moment dat ik door een lerares bij mijn vader op school werd gevraagd om eens te komen kijken bij het CDJA. Ik was toen 21 jaar oud. Daar werd ik actief en mochten we ook direct meedenken met de lokale raadsleden en wethouders. Je zag dat je inzet en mening er toe konden doen. Die lerares overigens is al ruim 33 jaar mijn vrouw. Zo zie je maar dat politiek wel degelijk kan samenbinden! 

Welk thema wil je na maart meteen oppakken?

Echt betaalbare woningbouwprojecten in Gelderland een impuls geven en waar nodig samen met gemeenten daar aan werken. Er moeten gewoon veel woningen erbij en dat moeten we wel goed en secuur doen. Je kan ergens maar een keer bouwen.

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?

Ik had dus niet echt een functie of een droombaan die ik wilde hebben. Wel heb ik een tijdje gedacht dat ik commando wilde worden in het leger. Dat bleek ijdele hoop, daarvoor was ik niet gemaakt.  Ik heb veel respect voor allen, die zich zo inzetten voor onze veiligheid. 

 

Contactgegevens

E-mailadres: bert.komdeur@psgelderland.nl

Twitter: @BertKomdeur

Facebook: bert-komdeur