Arjan Tolkamp

Arjan Tolkamp

Wie is Arjan?

De verkiezingen komen er bijna aan. Om jou te laten weten wie nou de mensen zijn bij dat rode vakje dat je straks aankruist, wil het CDA je graag deze mensen wat beter leren kennen. Daarom stellen we een aantal vragen aan onze kandidaten. Arjan Tolkamp staat op plek vier voor het CDA en woont in Aalten. 

Hij is 45 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen.  In het dagelijks leven is hij agrariër en heeft een bedrijf in het opfokken van jongvee en vleesvee. Daarnaast is hij als adviseur werkzaam op het gebied van de mineraal wetgeving. Arjan is jarenlang actief geweest in diverse besturen, waaronder het CDA van Aalten.

Sinds 2019 is Arjan Statenlid namens het CDA en woordvoerder op de volgende terreinen: vitaal platteland, natuur, landbouw en leefbaarheid.

Wat kijk je nu op Netflix?

All creatures great and small, maar ik moet eerlijk bekennen dat we thuis eigenlijk nooit tv of Netflix kijken. De agenda is zo druk dat we er weinig aan toekomen. 

 

Welke plekken in Gelderland moeten we nou echt eens zien?

De Achterhoek, biedt zoveel mooie plekken. Je kan je er dagen prima vermaken. Bij ons in het mooie Aalten is ook erg veel te doen. We hebben veel mooie plekken die ook een culturele- en maatschappelijke functie invullen. Ik zou aanraden om bijvoorbeeld naar het Nationaal Onderduikmuseum te gaan. Erg indrukwekkend. 

En je lievelingseten?

Als echte boer hou ik van pure smaken. Dus ik probeer om zoveel mogelijk onbewerkt te eten. Het melk van onze koeien gaat bijvoorbeeld rechtstreeks op tafel. Vooral variatie in eten vind ik erg belangrijk. 

Wat was het punt waarop je dacht, nu wil ik de politiek in?

In 2018 nadat ik andere boeren heb geholpen die in de knel kwamen door de fosfaatwetgeving. Fosfaat zit in dierenvoedsel en er moeten regels komen om fosfaatuitstoot terug te dringen. Daardoor kwamen boeren in de knel. De wetgeving  was zo tegenstrijdig en hield geen rekening met knelgevallen. Daarom wilde ik mij inzetten voor het tot stand brengen van goede wetgeving. 

Welk thema wil je na maart meteen oppakken?

De ruimtelijke puzzel. Want we willen in Gelderland echt heel veel: wonen, werken, boeren en recreëren terwijl we maar beperkte ruimte hebben. Voor al onze wensen en opdrachten is 1,8x Gelderland nodig. Daar zie ik uitdagingen en ook heel veel kansen. 

Maar vroeger toen je klein was wilde je vast niet de politiek in?

Ik wilde van kinds af aan eigenlijk al boer worden. Maar dat heb ik niet zo vaak uitgesproken. Toch heb ik dat altijd als een passie gezien en geprobeerd om mijn werk van te maken en dat is ook zeker gelukt. 

Contactgegevens

E-mailadres: arjan.tolkamp@psgelderland.nl

Twitter: tolkamparjan

Instagram: arjantolkamp