Category

Agenda

Gerard van den Anker gaat voor het CDA de Tweede Kamer in

Met het vertrek van Michel Rog als Kamerlid neemt de Gelderse Gerard van den Anker uit Maasdriel tijdelijk een zetel in de Tweede Kamer in. Begin januari zal hij worden geïnstalleerd.

Van Den Anker: “ik kijk erg uit naar deze nieuwe ervaring als Kamerlid. Ik heb aardig wat ervaring opgedaan in de regionale politiek en het opkomen van belangen van de inwoners in de Gelderse regio. De laatste jaren is mijn werkgebied landelijk geworden als belangenbehartiger van fruit telend Nederland. Daar ligt mijn kracht en drive. Ik wil de politieke wereld en de echte wereld met elkaar verbinden. En dat kan alleen door veel contact te hebben met mensen om wie het gaat.”

Van den Anker is op dit moment voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Fruittelers. Hij zal deze functie na de verkiezingen weer oppakken in april 2021.

Ga Terug
Nieuws

22 jun. – Ledendag CDAV over economische onafhankelijkheid van vrouwen

cdav
cdav

22 juni 2019

Op zaterdag 22  juni 2019 bent u van harte welkom bij het landelijk CDA Vrouwenberaad.

Dit keer is het thema: economische onafhankelijkheid van vrouwen in de 21ste eeuw. Zorg ervoor dat u in uw agenda vast rekening houdt met deze interessante dag. Van 9.30 tot uiterlijk 15.30 uur zijn korte voordrachten en een netwerklunch gepland en voor wie dat wil organiseren we ook de aansluitende borrel en maaltijd. Er is dus ook volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten!
We werken aan een boeiend programma voor u.

En zien uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet, 

Josine Westerbeek
Voorzitter CDA Vrouwenberaad

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Agenda

Debat Gelderse podia met Gerhard Bos

De Gelderse podia, vereniging voor kleine en middelgrote podia in Gelderland, organiseert een debat op woensdag 20 februari. Onze lijsttrekker Gerhard Bos is er bij en hopelijk jij ook!

Datum: woensdag 20 februari
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, 8071 AK Nunspeet

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Nieuws

8 maart: Internationale Vrouwendag, 100 jaar algemeen kiesrecht!

cdav

Uitnodiging voor CDA(V) leden en belangstellenden op 8 maart 2019, Internationale Vrouwendag, bij Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem.

Onderwerpen: 100 jaar Vrouwenkiesrecht, kiesrecht voor iedere vrouw? De missie en visie van Koninklijke Burgers’ Zoo, inspiratie uit de natuur en rentmeesterschap en de aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten, de Waterschappen en Europa.

Sprekers zijn o.a.: Shirin Musa, directeur Femmes for Freedom.

Bertine van Hooff-Nusselder, directeur Koninklijke Burgers’ Zoo en kandidaat 5 op de kieslijst voor het CDA bij de Provinciale Staten Verkiezingen 2019.

 

Locatie:    Koninklijke Burgers’ Zoo

Antoon van Hooffplein 1

6816 SH  ARNHEM

 

Overzicht van het programma

 

14.00 uur          Safari Restaurant         Ontvangst met koffie, thee en lekkernijen.

14.30 uur         Canopy Lodge                  Programma met Shirin Musa en Bertine van Hooff-Nusselder

15.30 uur         Dierentuin                        rondleidingen door gidsen van Koninklijke Burgers’ Zoo

16.45 uur         Safari Restaurant         voorstellen van de aanwezige kandidaten voor de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen. Afsluiting programma met drankjes en diverse hapjes

17.30 uur        Dierentuin                  Einde programma

 

Aansluitend bestaat de mogelijkheid om de lichtobjecten van Burgers’ Light te bekijken en/of een hapje te eten in de restaurants (voor eigen rekening).

 

21.00 uur         sluitingstijd  Koninklijke Burgers’ Zoo

 

Wij verheugen ons er op jullie allemaal weer te zien!

 

Aanmelding via nelleke-jacobs@outlook.comof 0621578729.

De eigen bijdrage  à € 9,50  p.p. s.v.p. vooraf overmaken op rekening NL 78 INGB 0003916543 ten name van CDA Vrouwenberaad Gelderland.

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Nieuws

SGP jongerendebat met Otto van Verschuer

Statenlid en kandidaat Otto van Verschuer zal namens het CDA deelnemen aan het SGP-jongerendebat over onder meer de A1 en A30
Tijd: 19.30
Locatie: Lunteren

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Nieuws

Veluwe verkiezingsdebat met Peter Drenth

In de campagne worden er veel verkiezingsdebatten georganiseerd: meestal per thema of per regio. Gedeputeerde en nummer 3 op onze lijst Peter Drenth zal debatteren bij het Veluwe Verkiezingsdebat. Zorg dat jij er bij bent om hem aan te moedigen!
————— 

Valt er wat te kiezen op 20 maart tijdens de provinciale en waterschapsverkiezingen? Ja hoor, zeker op het gebied van ecologie en economie. Provincies hebben grote zeggenschap over het landschaps- en natuurbeleid. Precies om die reden organiseren Stichting Vrienden van de Veluwe en kwartaalblad Nieuwe Veluwe het Veluwe Verkiezingsdebat 2019.

Lijsttrekkers en andere verkiesbare Statenleden van de Gelderse politieke partijen gaan met elkaar, en de zaal in discussie over een viertal actuele thema’s. Een tipje van de sluier: de noodzaak van een landbouwtransitie, verdere ontsnippering van de Veluwe, reguleren van recreatie en toerisme, de impact van het nieuwe omgevingsbeleid en naar een visie voor Veluwe 2030.
Het debat wordt opgeluisterd met de presentatie van het nieuwste boek van journalist/schrijver Michiel Hegener: Ons wilde oosten 2.0.

Wanneer: Vrijdag 15 februari, 15.00 – 18.00 uur
Waar: Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72 in Wageningen
Deelname: Gratis
Aanmelden: Graag, via redactie@nieuweveluwe.nl of telefoon 0317-425880
Organisatie: Kwartaalblad Nieuwe Veluwe en Vereniging Vrienden van de Veluwe

Meer informatie

[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Nieuws

CDA partijcongres

9 februari 2019

Kom naar het verkiezingscongres op 9 februari 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam!

Op de agenda staan onder meer de vaststelling van de kandidatenlijsten voor het Europees Parlement en de Eerste Kamer, discussie over en vaststelling van het verkiezingsprogramma voor Europa, toespraken van Spitzenkandidaat Manfred Weber (onder voorbehoud) en partijleider Sybrand Buma en de verkiezing van de nieuwe partijvoorzitter en overige bestuursleden. We eindigen met het afscheid van Ruth Peetoom.
Meer informatie over programma en hoe je je kunt aanmelden is te vinden op cda.nl/partijcongres
[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true”]
Ga Terug
Agenda